Artikel

Baron

Svenska väskor för jakt

Vi tycker alltid det är kul att uppmärksamma svenska jaktmärken, desto mer jaktmärken som även säljs utanför vårt lands gränser. Denna gång är det väskmärket Baron som står i vårt rampljus. Med bröderna Carl och Gustaf Adelswärd som passionerade ägare har Baron sedan ägarbytet 2012 arbetat med att vidareutveckla produktsortimentet och höja kvalitén ännu mera. Rasmus Wingårdh, tidigare designer för Filippa K’s herrkollektion, bär designansvaret hos Baron. Produktsortimentet har sett stora förändringar och mycket mer kommer hända, framför allt på jaktsidan där vi kan förvänta oss en rad nya förändringar på produkterna. Bland annat har man flyttat produktionen av koffertar till Emmebi i Italien som är kända för sin högkvalitativa produktion av vapenkoffertar och byta till högre kvalitativa låsen . Vi ser ivrigt fram emot att få ta en närmare titt på vad Baron kommer att lansera på jaktsidan i höst och hoppas kunna dela det med er i kommande artiklar. Så länge har vi tagit oss tiden att testa och utvärdera några av de produkter du kan hitta i butik i dagsläget.

Rifle-sleeve

Vi testade canvas-versionen av skyddet, det fins även en läderversion, men av erfarenhet så utsätts all form av vapenförvaring för en hel del slitage vilket kan förstöra även det tuffaste lädret. Det vi gillade mest var förslutningen i form av två remmar som både kändes snyggt och säkert. Däremot var vi lite besvikna över låset som vi trodde skulle vara mera metalliskt i både känsla och utseende. Insidan av skyddet har ett snyggt skottskt rutmönster och har ett bra foder som inte är för tjockt.

Shoulder bag
Denna väska är tänkt som ett klassiskt engelskt country-tillbehör. En smart mesh-baserad ficka sitter i ytterfacket och den kan även hängas utanför väskan, den funkar utmärkt att plocka ner en hare/ fasan eller avlossade hylsor i som man inte vill förstöra insidan av väskan med. För den traditionelle nordiska jägaren är denna bag nog lite överflödig eftersom den främst är avsedd för att ta med sig ammunition på småvilts- och fågeljakt. Pyschjakt på tidig höst funkar denna väska nog också bra till eftersom man kan få med sig en kikare och massäck utan problem och ibland behöver man inte mer i skogen.

Cartridge bag
En väska man kanske inte ser allt för ofta användas på jakter i Sverige. Men funktionaliteten av en sådan väska kände vi inte bara var begränsad till att bära patroner utan även fler saker en så vilket gör denna väska till en väldigt kompakt och användbar väska för både ammunition och övrig mindre utrustning.

Ammo Holder
Gjord i tjockt läder och förslutbar via knapp. Håller patronerna bra på plats och är tystare än varianter gjorda i plast. Sen är det alltid mycket snyggare med naturmaterial och känslan är väldigt gedigen i händerna.

Duffle Bag (Large)
En rymlig väska där du får plats med allt jaktställ, kläder och övrig mindre utrustning som kan tänkas behöva för några dagars jakt. Väskan känns slitstark och det är bra kvalité på väskan läderdelar. Kanvasen ger väskan en lite mer avslappnad känsla.

Dessa och många fler produkter finns att köpa till bra priser på Jaktio.se

Kommentarer

Inget hittades
Du använder en webbläsare som inte stöds. Uppgradera till en modern webbläsare som Internet Explorer, Firefox eller Chrome.