Artikel

5 underskattade tillbehör!

HittaVapen.se tipsar er om nyttiga saker till ryggan!

Alla möter vi jaktkollegor som tycks ha redskap till allt på jakten. Man undrar lite “hur fasiken tänkte han/hon på det?”. Ibland känner man också att man har med sig onödigt mycket prylar i ryggan som inte behövs.

HittaVapen.se tipsar er om vilka tillbehör som ofta kommer till användning men ofta glöms bort eller inte ses som viktiga trots att de är det!

1. Hundkoppel och rep/linor.


“Vad ska jag med ett hundkoppel till, jag har ju ingen hund! “ , kanske många tänker. Men oftast är det någon i jaktlaget som har en hund som är med och jagar, och denne uppskattar säkerligen om alla passkyttar har ett koppel. Detta eftersom drevet ofta kommer och slutar hos passkytten med ett skott och ett nedlagt byte, då gäller det att kunna ha hunden kvar på plats i väntan på jaktkamraterna! Ibland kan det även visa sig att hunden fått upp ett olovligt byte, då gäller det att alla passkyttar ska kunna smidigt kunna få hunden att sluta och invänta hundföraren som hämtar och släpper hunden på en ny såt! I övrigt är det aldrig fel med någon form av rep eller lina för att säkra vissa grejer på passet eller som reserv när man ska dra ut ett vilt ur skogen.

2. Hörsnäcka till Radio


Radion och dess antenn kan ofta komma i vägen för jägarn, det bästa är att ha en modell som inte tar för mycket plats och ha fickor på jackan som man kan förvara den i vid jakt. Men då måste man pilla och mecka varje gång man vill använda den! Vi rekommenderar alla att ha Hörsnäckor som finns i flera olika varianter, även till dem med passiva hörskydd!

3. En extra kniv


Alla jägare bör ha 2 knivar, men många har bara jaktkniven. Jaktkniven bör dock bara användas vid passning och behandling av viltkroppen, då håller den längre och det blir lättare att hålla koll på hygienen. En slitstark arbetskniv för alla andra behov en jägare kan ha i skogen så som mindre skogsarbete eller dylikt är definitivt ett viktigt hjälpmedel!

4. Ammunitionshållare


För att minska skrammlet på passet och säkerställa precisionen på dina patroner över flera jakter är det bra att ha någon form av ammunitionshållare. När hylsor och kulor gnider mot varandra eller slår emot andra föremål finns det risk att de tar skada och ändrar beteende när de avfyras. Att ha en smart hållare säkerställer en smidig hantering och ökar säkerheten!

5. Poncho


En Poncho är ett roligt plagg, det är en tunn, regntät kappa som är väldigt vid för att tillåta rörelse i alla plan. Lite som ett helpkropps-paraply. Fungerar utmärkt vid jakter när man är osäker på om det kommer komma en regnskur. Man behöver inte lägga en massa pengar på en gedigen Poncho, det fungerar utmärkt med en tunn för att skydda kroppen, ryggsäcken och vapnet från vatten.

För att läsa mer, fortsätt besöka HittaVapen.se och följ oss på Facebook HittaVapen

Kommentarer

User image

Johan Kjörk

En riktigt bra ficklampa går jag helst inte utan. En sånhär ligger alltid i min väska http://everydaycarry.se/led-ficklampor-tillbehor/1... Funkar utmärkt att både montera på bössan eller bara gå med i handen. Har till och med sett en modell där man fäster den i band på huvudet som en pannlampa, inte provat det själv än.

Du använder en webbläsare som inte stöds. Uppgradera till en modern webbläsare som Internet Explorer, Firefox eller Chrome.